Sladidlo bez kalorií 100% Sukralóza VALKNUT 100 g v prášku
Kód: VAL021Související produkty
Detailní popis produktu
Sukralóza
Náhradní umělé sladidlo ideální pro použití v nápojích, při vaření i pečení sladkých pokrmů. Sukralóza dodává mimořádně příjemnou sladkou chuť, která je téměř totožná s cukrem. Nadprůměrná část se vůbec neabsorbuje a to málo, které tělo přijme se nepřeměňuje na energii, takže sukralóza není zdrojem kalorií. Její struktura zabraňuje enzymům v trávicím traktu (žaludečním šťávám), aby ji rozložily.
Benefity Sukralózy:
- mimořádně sladká chuť,
- žádné kalorie,
- bez obsahu přidaných látek a GMO,
- vhodná pro vegany a vegetariány,
- nulový glykemický index,
- tepelně stabilní,
- bezlepková a bezlaktózová.
#ShowMore#
Použití:
- Slazení nápojů.
(Domácích limonád, kávy, čaje, koktejlů, pudinků, jogurtů, tvarohu, mražených dezertů a dalších potravin.) - Ochucení pokrmů při vaření a pečení.
- Užívá se při redukční dietě, kdy je potřeba omezit příjem kalorií.
Složení:
- Sukralosa E955 (trichlorgalaktosacharosa)
Doporučené dávkování:
- Přidejte do neochuceného šejkru, jiného nápoje nebo využívejte jako alternativu k cukru.
- Dávkování si můžete snadno přizpůsobit vlastní chuti.
- Pozor na množství, stačí jen opravdu malinko.
(na špičku nože) - Nepřekračujte více než 8 mg/kg tělesné hmotnosti. - Denní příjem (ADI- acceptable daily intake) [1]
Alergeny:
Může obsahovat stopy mléka, sóji, vajec a ořechů.
Sukralóza a hubnutí
- Může pomoci při snižování tělesné hmotnosti nebo pro její udržení.
- Je to pouze nástroj, který je potřeba začlenit do zdravotního fitness životního stylu.
- Jako je pravidelné cvičení, zdravá výživa, dostatek spánku.
- Pokud chcete do svého jídelníčku přidat potraviny, které obsahují méně cukrů a kalorií, doporučujeme zvolit potraviny, které obsahují sukralózu.
- Dodává příjemnou sladkou chuť, ale žádné kalorie.
Další zajímavosti o Sukralóze
Chemici jedné britské firmy během experimentů s náhražkami cukru zjistili, že chemikálie vzniklá chlorováním řepného cukru je několiksetkrát sladší než cukr a dokonce sladší než sacharin.
- Na výrobcích v EU je označena kódem E955
- Objevena byla v roce 1976.
- Je vyrobena z běžného řepného cukru, ve vícestupňovém chemickém procesu (3 skupiny vodíku a kyslíku jsou nahrazeny atomy chloru).
- Je 500-600x sladší než sacharóza, cca 2x sladší než sacharin a 4x sladší než aspartam.
Rozdíl mezi Sacharózou a Sukralózou
1) Sacharóza
- Je přirozeně se vyskytující cukr, běžně známý jako stolní cukr.
- Chemická struktura C12H22O11
(Je téměř identická jako u sukralózy, ale ta má vzorec obohacený o chlor.) - Dodává do těla kalorie.
2) Sukralóza
- Je naopak umělé sladidlo.
- Chemický vzorec C12H19C13O8
(Je obohacena o chlor.) - Nepřivádí do těla žádné kalorie.
- Je až 600krát sladší než sacharóza.
- Nemá hořkou chuť, jako jiná umělá sladidla.
Upozornění:
Doplněk stravy. Není náhradou pestré a vyvážené stravy.
Skladování:
Skladujte v suchu, mimo přímého slunečního záření při teplotách 6-25 °C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
Zdroje
[1] Bezpečnost potravin - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92137.aspx
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sladidla a ochucovadla |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Balení: | 100 g |
Forma: | Sypké |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.