Konzervant Kyselina jablečná VALKNUT v prášku
Kod: VAL057-500 VAL057-1KG Wybierz wariantProdukty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Kyselina jablečná
Kyselina jablečná je velice blízká kyselině citrónové, vitamínu C, který se přirozeně nachází v řadě potravin včetně zelených jablek. Nachází se v ovoci a nezralých hroznech (s vyzráváním se její obsah snižuje.) Kyselina hydroxybutantiová, kyselina DL-jablečná je oznáčována jako E296.
Kde se přirozeně vyskytuje:
- V ovoci, např. v meruňkách, ostružinách, borůvkách, třešních, hroznech, broskvích, hruškách a švestkách.
- Nachází se také v některých citrusových plodech.
Kyselina jablečná a její využití:
- Může být velice trpká a hořká a je mnoho let využívána na dochucení v řadě sladkostí.
(Její kyselé chuti se využívá v cukrovinkách a kyselých bonbónech.) - V potravinách se používá směs D a L kyseliny jablečné.
- Používá se dále jako regulátor kyselosti v nápojích a instantních směsích. Je ideální pro přípravu džusů, nealkoholických nápojů, moštů, vín a marmelád. Díky své kompatibilitě se všemi druhy příchutí vylepšuje chuťové vlastnosti.
- V ČR je používání této látky povoleno ve všech potravinách vyjímajíc dětské výživy.
#ShowMore#
Složení:
- Kyselina jablečná ( Kyselina hydroxybutantiová, kyselina DL-jablečná)
- Jemné granule téměř bílé barvy, bez zápachu.
Možné využití:
Pro potravinářské použití.
- Do vína pro zvýšení kyselosti a intenzity chutě.
(Používá se v kombinaci s kyselinou vinnou.) - V potravinách má všestranné využití.
(nápoje, mošty, džusy, marmelády, cukroví, bonbony, ...). - Je stabilní a dobře rozpustná ve vodě.
- Vhodnost použití a dávkování tohoto přípravku musí být odzkoušena výrobcem finálního produktu.
- Kyselina jablečná se v potravinách používá jako ochucovací činidlo, které dodává jídlu lehce kyselou chuť.
Alergeny:
- Neobsahuje
Nutriční hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1300kj |
Energetická hodnota | 300 kcal |
Tuky | 0 g |
Z toho nasycené mast.kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
Z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 20 mg |
Upozornění:
Způsobuje vážné podráždění očí, zabraňte styku s očima, kůží nebo oděvem. Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku. První pomoc při zasažení očí: Vypláchnout otevřené oči minimálně 10 minut a poradit se s lékařem.
Skladování:
Na tmavém, suchém a chladném místě mimo dosah dětí. Pro další použití balení důkladně uzavřete. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Sladidla a ochucovadla |
---|---|
Balení: | 500 g, 1000 g |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.