Mandle VALKNUT 1000 g jádra natural

Kód: VAL079
Akce
1 hodnocení
Značka: Valknut
422 Kč –7 %
mandle jadra natural neloupane obsahují
422 Kč –7 % 390 Kč 348,21 Kč bez DPH
Skladem
  • Zdravé mlsání.
  • Bohaté na vlákninu, vitamíny, proteiny a antioxidanty.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mandle jádra natural 30-32

Mandle se staly pro svou bohatou výživovou hodnotu jedinečnou potravinou se širokým uplatněním. Naturální mandle jsou neloupaná a nesolená jádra v jakosti 30-32. Obsahují hodně vlákniny, proteinu (bílkovin) a řadu antioxidantů, které naše tělo potřebuje. Antioxidanty jsou především ve slupce mandle, proto je zdravější konzumovat mandle neloupané. Naturální mandle jsou bohaté na hořčík, vitamín B2 a vitamin E.

Mandle a jejich benefity:

  • Obsahují velké množství vlákniny.
  • Mají vysoký obsah tuků (40-50 %), a tím i energie.
  • 15-30 % bílkovin. (Zdroj proteinu.)
  • 5-7 % cukrů.
  • Obsahují hodně vitamínů skupiny B, hlavně B2 (riboflavinu), vitaminu E (tokoferolu) a kyseliny listové.
  • Jsou významné pro svůj obsah minerálních látek
    Ve 100 g: 290 mg hořčíku, 260 mg vápníku, 730 mg draslíku, 1 mg mědi a 3 mg zinku. [1]
  • Ve slupce antioxidanty.

#ShowMore#

Mandle a jejich využití:

  • Samotné místo slaných oříšků.
  • Nadrobno nasekané do jogurtu, zmrzliny, kaše i salátu.
  • S oblibou se kombinují s jiným  čerstvým nebo sušeným ovocem.
  • Oceníte je při pečení cukroví a moučníků.
  • Přidávají se do smoothie.
  • Můžete z nich vyrobit mandlovou mouku.Mandlová mouka se vyrobí rozemletím mandlí. Slouží jako náhrada klasické mouky v low-carb dietě na výrobu palačinek, dortů, ale třeba i pečiva a pizzy.
  • Z neloupaných mandlí si hravě vykouzlíte mandle loupané. Stačí krátce spařit ve vodě a slupky se lehkým třením zbavíte.

Složení:

  • 100 % jádra mandlí
Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 2642 kj
Energetická hodnota 631 kcal
Tuky 52 g
Z toho nasycené mast.kyseliny 4 g
Sacharidy 19,2 g
Z toho cukry 4,8 g
Bílkoviny 18,3 g
Vláknina 10 g
Sůl 0,025 g

Další zajímavosti o Mandlích

  • Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. 
  • Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.).
  • Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté. 
  • Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu.
  • Macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto.
  • Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. 
  •  [2]

Skladování:

  • Skladujte při maximální teplotě 25°C na suchém a tmavém místě.

Upozornění:

Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, jádra podzemnice olejné, oxidu siřičitého nebo sezamu. Chraňte před světlem. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. 

Zdroje
[1] Bezpečnost potravin - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92058.aspx
[2] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Mandle_(plod)

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: