Tmavé Holandské Kakao VALKNUT 500 g v prášku
Code: VAL025Related products
Product detailed description
Holandské kakao
Holandský kakaový prášek je vyroben z kvalitních kakaových bobů. Kakaový prášek je alkalizovaný přídavkem uhličitanu draselného a hydroxidu sodného. Sypký prášek s typickou kakaovou vůní a příchutí bez cizích pachů a chutí. Vhodný doplněk do všech sladkostí, ať už k přípravě čokoládových nápojů nebo snídaňových směsí. Lze použít k pečení i zdobení.
#ShowMore#
Kakao a jeho výhody
Kromě skvělé chuti vás obohatí i o pořádnou dávku vitamínů, minerálů, bílkovin a vlákniny.
- Obsah kakaového másla 10-12 %.
- Obsahuje 31,6 g vlákniny na 100 g prášku.
- Obsahuje 22 g bílkovin na 100 g prášku.
- Mimořádně snadno rozpustný.
- Vhodný i pro vegetariány a vegany.
Využití Kakaa
- Kakao je určené na pečení, do dezertů, k dochucení müsli, koktejlů, kaší nebo proteinových a ovocných nápojů a zmrzliny.
- Nejjednodušším užitím je příprava kakaa (kakaového nápoje), který vznikne smícháním kakaového prášku, mléka a cukru a přivedením do varu.
- Kakaový prášek se přidává do různých dalších potravin, zejména do moučníků, ovesných kaší..
- Z kakaa se vyrábějí i různé instantní nápoje.
- Nejdůležitější pochutinou s obsahem kakaa je čokoláda.
Složení:
- 100% kakaový prášek
Alergeny:
Nutriční hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1298 kj |
Energetická hodnota | 312 kcal |
Tuky | 11 g |
Z toho nasycené mast.kyseliny | 6,8 g |
Sacharidy | 12,5 |
Z toho cukry | 1 g |
Bílkoviny | 22 g |
Vláknina | 31,6 g |
Sůl | 1,3 g |
Další zajímavosti o Kakau
Kakao je obvyklé označení pro semena kakaovníku (Theobroma) a z nich vyrobený prášek.
- Kakao je důležitým vývozním artiklem mnoha rozvojových zemí a slouží především jako základ čokolády.
- Ve své přirozené (neslazené) formě má extrémně hořkou chuť. Kakaovníky rostou pouze ve velmi omezené geografické zóně, přibližně 10° na sever a na jih od rovníku – 70 % světových plantáží kakaa se nachází v západní Africe.
- Kakaovníky pocházejí zřejmě z Jižní Ameriky, kde rostly na úbočí And v povodí řek Amazonky a Orinoco. Do Mezoameriky byly dopraveny starověkou Mayskou civilizací a později rozšířeny na území Mexika Toltéky a Aztéky. Mexičtí Indiáni nazývali kakaovník cacauatl, odtud tedy pochází současné pojmenování.
- Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století) stala velmi oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a Španělské východní Indie (především na Filipíny).
- Kakaové boby pronikly dokonce i do alchymie, kde se staly známými pod jménem černé zrno.
Kakaovník byl systematicky pojmenován až v 18. století švédským přírodovědcem Carlem Linné, který jej nazval Theobroma cacao. (Theobroma znamená „potrava bohů“.) [1]
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.
Zdroje
[1] Wikipedie -https://cs.wikipedia.org/wiki/Kakao
Additional parameters
Category: | Káva, čokoláda a kakao |
---|---|
Obsah bílkovin: | Do 25 % bílkovin |
Balení: | 500 g |
Forma: | Sypké |
Be the first who will post an article to this item!