Rozinky Sultánky VALKNUT 1000 g

Code: VAL056
1 rating
Brand: Valknut
140 Kč 125 Kč excl. VAT
Momentálně nedostupné
  • Sladké a zdravé mlsání.
  • Sušené plody ovoce.
  • Vhodné pro vegany.

Detailed information

Product detailed description

Rozinky Sultánky

Sladké rozinky jsou levnou a velmi chutnou volbou na zdravé mlsání, ale i jako přísada do mnohých pokrmů. Rozinky jsou pohotový pamlsek s vysokým obsahem energie a nízkým obsahem tuku, který ocení nejen sportovci ale i lidé, kteří si oblíbili turistiku.
Jsou pořádnou vitaminovou bombou a navíc obsahují celou řadu zdraví prospěšných látek.
Obsahují hodně přírodního sladidla (glukózu a fruktózu). Na rozdíl od bonbónů a podobných pamlsků ale přítomná vláknina zpomaluje uvolňování jednoduchých cukrů do krve. 
Rozinky se těší velké oblibě jsou nejen chutné, ale i velmi zdravé, výživné a velmi dobře trvanlivé. Mají velmi univerzální využití.

#ShowMore#

Obyčejné rozinky s neobyčejným složením:

Naše babičky říkaly jedna rozinka = jedna kapka krve a měly pravdu.

  • vitamin B1
    (Ten zklidní vaše nervy a působí proti stresu.)
  • vitamin B2
  • vitamin C, neboli vitamin „krásy“.
    (Ten podpoří imunitu, zrychluje metabolismus, pečuje o pokožku a posiluje cévy.)
  • vitamin E
  • vlákninu
    (Kterou potřebujete pro správné trávení.)
  • minerály:
    - železo
    (proti chudokrevnosti)
    - draslík
    (prospívá srdci i ledvinám)
    - vápník
    (pro zdravé kosti, klouby a zuby)
  • další podíl živin: vitamín B3, vitamín B6, vitamín E, antokyany, měď, fosfor, selen, zinek, hořčík, a neposlední řadě kyselina lypolová.

Rozinky jsou vhodné pro:

  • sportovce,
    (Rychle doplní energetické hodnoty.)
  • milovníky zdravého mlsání,
  • turisty,
    (Jako výživné občerstvení na cestách.)
  • všechny fyzicky aktivní lidi.

Rozinky a jejich využití:

Rozinky vznikají sušením plodů vinné révy. Jsou sladkostí od matky přírody. Mají opravdu široké a skvělé využití. Sušené plody vinné révy získávají svou nasládlou chuť krystalizací cukrů. Právě pro vyšší obsah sacharidů jsou skvělé na rychlé doplnění energie.

  • Rozinky jsou hojně využívané v pečení od nepaměti.
  • Přirozeně osladí snídaňové pokrmy, zejména lahodné ovesné kaše.
  • Tvoří nedílnou součást tvarohových náplní buchet, štol, mazanců i vánoček.
  • Můžete je také přidat do pečených i nepečených dezertů, nebo moderních raw tyčinek ze sušeného ovoce.

 Náš tip:

  • Posypte několik rozinek na zmrzlinu nebo váš dezert.

Dohromady dejte pozor, aby váš celodenní příjem rozinek nepřekročil jednu malou hrstku.

Složení:

  • Rozinky, slunečnicový olej

Alergeny:

  •  Neobsahuje
Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1264 kj
Energetická hodnota 302 kcal
Tuky 0,5 g
Z toho nasycené mast.kyseliny 0,1 g
Sacharidy 79,2 g
Z toho cukry 59,2 g
Bílkoviny 3,4 g
Vláknina 3,7 g
Sůl 0,01 g

Další zajímavosti o Rozinkách

  • Rozinky, často nazývané také hrozinky, jsou sušené plody (tzv. bobule) vinné révy.
  • Mohou se jíst syrové, především se však používají při pečení (do těsta – např. bábovka, mazanec, vánočka, či se přidávají do náplní – tvarohové k plnění drobného sladkého pečiva – koláče, šátečky aj.) či vaření (např. některé omáčky, kapr na černo, čatní).
  • Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů.
  • Pokud se rozinky skladují delší dobu, cukr uvnitř krystalizuje, krystalky se však dají rozpustit krátkým ponořením rozinek do nějaké tekutiny (alkohol, ovocná šťáva, mléko či horká voda).
  • České slovo rozinka pochází z němčiny Rosine, kam přešlo z francouzského raisin, což znamená (suchý) hrozen. Původ je v latinském racēmus, což znamená zrno, hrozen.
  • Název hrozinky vznikl v české lidové etymologii přikloněním ke slovu hrozen již dávno. Podle současných pravidel pravopisu jsou však obě možnosti pravopisně správné.
  • Ujgurové v Turfanu již po staletí suší své rozinky tradičně 40 dní v tmavých a relativně chladných větrných sušárnách, tak bobule zůstávají světlé.
  • Když se původně žlutozelené bobule suší na přímém slunci, ztmavnou: Zhnědnou karamelizací.
  • Oxid siřičitý má zásadní vliv na jas, zesvětluje: hnědé rozinky projasní do červena až jantarově oranžova.
  • Původní zelenkavý nádech ještě šťavnatých bobulí ale už vrátit nemůže.
  •  [1]

Skladování:

  • Skladujte při maximální teplotě 25°C na suchém a tmavém místě.

Upozornění:

Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.

Zdroje
[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Rozinka

Additional parameters

Category: Cereálie, sušené plody a ořechy
Balení: 1000 g

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: