Rozinky Sultánky VALKNUT 1000 g
Code: VAL056Related products
Product detailed description
Rozinky Sultánky
Sladké rozinky jsou levnou a velmi chutnou volbou na zdravé mlsání, ale i jako přísada do mnohých pokrmů. Rozinky jsou pohotový pamlsek s vysokým obsahem energie a nízkým obsahem tuku, který ocení nejen sportovci ale i lidé, kteří si oblíbili turistiku.
Jsou pořádnou vitaminovou bombou a navíc obsahují celou řadu zdraví prospěšných látek.
Obsahují hodně přírodního sladidla (glukózu a fruktózu). Na rozdíl od bonbónů a podobných pamlsků ale přítomná vláknina zpomaluje uvolňování jednoduchých cukrů do krve.
Rozinky se těší velké oblibě jsou nejen chutné, ale i velmi zdravé, výživné a velmi dobře trvanlivé. Mají velmi univerzální využití.
#ShowMore#
Obyčejné rozinky s neobyčejným složením:
Naše babičky říkaly jedna rozinka = jedna kapka krve a měly pravdu.
- vitamin B1
(Ten zklidní vaše nervy a působí proti stresu.) - vitamin B2
- vitamin C, neboli vitamin „krásy“.
(Ten podpoří imunitu, zrychluje metabolismus, pečuje o pokožku a posiluje cévy.) - vitamin E
- vlákninu
(Kterou potřebujete pro správné trávení.) - minerály:
- železo (proti chudokrevnosti)
- draslík (prospívá srdci i ledvinám)
- vápník (pro zdravé kosti, klouby a zuby) - další podíl živin: vitamín B3, vitamín B6, vitamín E, antokyany, měď, fosfor, selen, zinek, hořčík, a neposlední řadě kyselina lypolová.
Rozinky jsou vhodné pro:
- sportovce,
(Rychle doplní energetické hodnoty.) - milovníky zdravého mlsání,
- turisty,
(Jako výživné občerstvení na cestách.) - všechny fyzicky aktivní lidi.
Rozinky a jejich využití:
Rozinky vznikají sušením plodů vinné révy. Jsou sladkostí od matky přírody. Mají opravdu široké a skvělé využití. Sušené plody vinné révy získávají svou nasládlou chuť krystalizací cukrů. Právě pro vyšší obsah sacharidů jsou skvělé na rychlé doplnění energie.
- Rozinky jsou hojně využívané v pečení od nepaměti.
- Přirozeně osladí snídaňové pokrmy, zejména lahodné ovesné kaše.
- Tvoří nedílnou součást tvarohových náplní buchet, štol, mazanců i vánoček.
- Můžete je také přidat do pečených i nepečených dezertů, nebo moderních raw tyčinek ze sušeného ovoce.
Náš tip:
- Posypte několik rozinek na zmrzlinu nebo váš dezert.
Dohromady dejte pozor, aby váš celodenní příjem rozinek nepřekročil jednu malou hrstku.
Složení:
- Rozinky, slunečnicový olej
Alergeny:
- Neobsahuje
Nutriční hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1264 kj |
Energetická hodnota | 302 kcal |
Tuky | 0,5 g |
Z toho nasycené mast.kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 79,2 g |
Z toho cukry | 59,2 g |
Bílkoviny | 3,4 g |
Vláknina | 3,7 g |
Sůl | 0,01 g |
Další zajímavosti o Rozinkách
- Rozinky, často nazývané také hrozinky, jsou sušené plody (tzv. bobule) vinné révy.
- Mohou se jíst syrové, především se však používají při pečení (do těsta – např. bábovka, mazanec, vánočka, či se přidávají do náplní – tvarohové k plnění drobného sladkého pečiva – koláče, šátečky aj.) či vaření (např. některé omáčky, kapr na černo, čatní).
- Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů.
- Pokud se rozinky skladují delší dobu, cukr uvnitř krystalizuje, krystalky se však dají rozpustit krátkým ponořením rozinek do nějaké tekutiny (alkohol, ovocná šťáva, mléko či horká voda).
- České slovo rozinka pochází z němčiny Rosine, kam přešlo z francouzského raisin, což znamená (suchý) hrozen. Původ je v latinském racēmus, což znamená zrno, hrozen.
- Název hrozinky vznikl v české lidové etymologii přikloněním ke slovu hrozen již dávno. Podle současných pravidel pravopisu jsou však obě možnosti pravopisně správné.
- Ujgurové v Turfanu již po staletí suší své rozinky tradičně 40 dní v tmavých a relativně chladných větrných sušárnách, tak bobule zůstávají světlé.
- Když se původně žlutozelené bobule suší na přímém slunci, ztmavnou: Zhnědnou karamelizací.
- Oxid siřičitý má zásadní vliv na jas, zesvětluje: hnědé rozinky projasní do červena až jantarově oranžova.
- Původní zelenkavý nádech ještě šťavnatých bobulí ale už vrátit nemůže.
- [1]
Skladování:
- Skladujte při maximální teplotě 25°C na suchém a tmavém místě.
Upozornění:
Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
Zdroje
[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Rozinka
Additional parameters
Category: | Cereálie, sušené plody a ořechy |
---|---|
Balení: | 1000 g |
Be the first who will post an article to this item!