Protein Noční - Micellar Casein 85 VALKNUT 1000 g v prášku různé příchuti
Code: VAL040-NATRelated products
Product detailed description
Micellar casein 85, noční protein
Micellar casein concentrate powder (MicCC85) je protein, kde je obsaženo 85 % kvalitních bílkovin. Proteinový doplněk stravy, který pomalu, postupně a rovnoměrně vstřebává aminokyseliny a bílkoviny do těla. Zajišťuje tak regeneraci poškozených svalových vláken a zabraňuje odbourávání svalové hmoty v důsledku nedostatečného přísunu živin.
Noční protein se užívá před spánkem a uvolňuje se během celé noci.
Kasein
- Je jeden z hlavních druhů bílkovin nacházející se v mléce.
- Micelární kasein zajišťuje pomalé, nepřetržité uvolňování aminokyselin v podobě micel a perfektně se vstřebává.
- Tráví se pomalu a dobře zasytí. Proto bývá micelární kasein často označován také jako „night protein“ (noční protein).
- Je skvělý pro budování svalové hmoty v silových sportech, ale i pro redukční diety.
#ShowMore#
Benefity Micellárního kaseinu
- 100% původ z mléka
- Kvalitní zdroj bílkovin s dlouhodobým uvolňováním aminokyselin.
- Protein pro výživu svalů a zasycení.
- Obsahuje vysoký obsah bílkovin.
- Pomalé a postupné vstřebávání.
(Díky tomu bude vaše regenerace rychlejší a svalové přírůstky větší.) - Vhodný jako noční protein, součást redukčních diet.
- Sportovci jej ocení při silovém, rychlostním, ale i vytrvalostním tréninku.
Micellární casein koncentrát je vhodný
Používá se jako doplňkový zdroj bílkovin zejména pro sportovce. Micelární kasein je bílkovina s dlouhou dobou vstřebatelnosti (7–8 hodin).
- K užívání během noci.
- V období redukčních.
- Na odpočinkové dny.
- Jako občasná náhrada jídla.
(Jestliže se nestíháte najíst.)
K jakým cílům Micellární casein pomůže:
- Sportovcům zásobovat svaly velmi kvalitní bílkovinou několik hodin.
- Při redukční dietě pomůže k dlouhodobému zasycení a snížení kalorického příjmu.
- Využívá se při každém sportu, který vyžaduje regeneraci po výkonu.
Složení:
- 100% mléko - Micelární proteinový koncentrát MicCC85
- Prášek z mléčné bílkoviny zpracovaný ultrafiltrací a sušený procesem rozprašování
Doporučené dávkování:
- Běžná jednorázová dávka představuje 30 g, stačí rozmíchat ve 300 ml vody.
- Nejlepší je užívat ho před spaním, případně mezi jídly, pokud se potřebujete zasytit na delší dobu.
- Nezapomínejte, že přijímání kaseinu inhibuje absorpci ZMA!
Proto je nikdy neužívejte současně - dodržujte časový odstup cca 45 minut.
Alergeny:
Nutriční hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1513 kj |
Energetická hodnota | 356 kcal |
Tuky | 1,23 g |
Z toho mast.kyseliny | |
- nasycené | 0,42 g |
- mononenasycené | 0,70 g |
- polynenasycené | 0,10 g |
Sacharidy | 4,67 g |
Z toho cukry | 4,60 g |
Bílkoviny | 81,63 g |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 0,59 g |
Micellar protein concentrate AMINO ACID PROFILE
Alanine | 2,55 g |
Arginine | 2,97 g |
Aspartic acid + Asparagine | 6,03 g |
Cysteine | 0,45 g |
Glutamin acid + Glutamine | 18,22 g |
Glycine | 1,5 g |
Histidine | 2,20 g |
Isoleucine * | 4,26 g |
Leucine * | 7,88 g |
Lysine | 6,62 g |
Methionine | 2,22 g |
Phenylalanine | 4,22 g |
Proline | 8,38 g |
Serine | 3,58 g |
Threonine | 5,19 g |
Tryptophan | 1 g |
Tyrosine | 4,52 g |
Valine * | 5,29 g |
Další zajímavosti o Kaseinu
- Je druhý typ bílkoviny, kterou najdete v mléce.
- Na rozdíl od syrovátkové bílkoviny se však v těle tráví mnohem pomaleji, což pomáhá zabránit svalovému rozpadu.
- V závislosti na tom, v jaké dávce ho přijmete, může tělo kasein zpracovávat až šest hodin, než bude úplně stráven a vstřebán, což z něj dělá skvělý protein pro dlouhodobější zásobení svalů aminokyselinami.
- Vzhledem k tomu, že se také vyrábí z mléka, je kaseinový protein také bohatým zdrojem mikronutrientů jako je třeba vápník.
- Tato forma kaseinu je mnohem vhodnější pro trávicí trakt, protože je velmi dobře stravitelný.
- Micelární kasein zajišťuje pomalé, nepřetržité uvolňování aminokyselin v podobě micel a perfektně se vstřebává.
- Kasein je hlavní bílkovina (odborně protein) obsažená v mléce.
- Její podíl činí v mléce hospodářských zvířat kolem 80% z veškerých bílkovin (tj. průměrně kolem 2,6 g z celkových 3,2 g/100 g v kravském mléce). Druhou významnou skupinou bílkovin obsažených v mléce jsou syrovátkové bílkoviny.
- Kasein se vyskytuje v typech (α-, β-, γ-, κ-), a ty mají celou řadu genetických variant, které se od sebe liší chemickou strukturou a vlastnostmi.
- V případech výskytu alergie na mléko se stále častěji stává příčinou právě některý z kaseinů. Někteří lidé jsou alergičtí jen na určité bílkoviny kravského mléka, jiní i na bílkoviny nacházející se v mléce jiných zvířat.
- Kasein vytváří v mléce mikroskopické částice – micely. Řada mléčných výrobků je založena na srážení kaseinu, což probíhá buď působením kyselin – „kyselé srážení“ nebo působením syřidla (enzym chymosin z telecích žaludků) – „sladké srážení“.
- Při obou způsobech dochází na rozdílném principu k porušení stability kaseinových micel, a tím jejich vysrážení.
- Při kyselém srážení se uplatňují kyseliny vznikající činností bakterií mléčného kvašení (při výrobě jogurtů, tvarohů, výjimečně při výrobě některých sýrů – např. olomoucké tvarůžky) nebo se kyseliny přidávají (při výrobě „kyselého“ kaseinu).
- Sladké srážení se využívá při výrobě většiny sýrů a při výrobě sladkého kaseinu. Po vysrážení následuje při výrobě kaseinu promytí a vysušení.
- Výroba kaseinu a kaseinátů je jednou z možností využití nadbytku mléka (z 25 až 36 kg mléka se vyrobí 1 kg kaseinu).
- Kaseiny jsou nerozpustné látky, ale pro využití např. do tekutých výrobků lze z kyselých kaseinů neutralizací připravit rozpustné nebo alespoň dispergovatelné kaseináty (nejčastěji vápenatý nebo sodný).
- Z hlediska biologické využitelnosti je nejlepší, ale i nejdražší sladký kasein. Při prodeji kaseinátů musí být uveden obsah bílkovin v % hmotn. (obvykle kolem 90 %).
Využití kaseinu - Kasein se v trávicí soustavě pomalu vstřebává.
- Bývá proto součástí bílkovinných přípravků pro výživu kulturistů.
- Pro regeneraci po náročném silovém nebo i vytrvalostním tréninku však je pomalé vstřebávání nevýhodou.
- Z tohoto důvodu je lepší kaseinovou bílkovinu přijímat v období delšího odpočinku – nejlépe před spaním.
- Kaseinem se z ekonomických a technologických důvodů někdy nahrazuje část mléka – např. při výrobě tavených sýrů. Kaseináty se využívají v různých potravinářských výrobách jako složky vázající vodu, jako emulgační a pěnotvorné prostředky a také pro obohacení výrobku o bílkovinu. Legislativně však nejsou zařazeny mezi aditiva, tzn. nemají přiděleno číslo E a na výrobku se uvádějí celým názvem. Při trávení kaseinu vzniká enzymovou hydrolýzou kaseinofosfopeptid, který napomáhá vstřebávání vápníku.
Kasein se využívá i pro výrobu lepidel, návnad pro ryby, ale i jedlých fólií aplikovaných na potraviny k ochraně proti vysychání, ztrátě aroma, přístupu kyslíku (ochrana před žluknutím), a to nejčastěji u ovoce nebo u zmrazeného lososa. [1]
Upozornění:
Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doporučujeme se vždy poradit s ošetřujícím lékařem.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.
Zdroj
[1] Bezpečnost potravin - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92329.aspx
Additional parameters
Category: | Proteiny - bílkoviny |
---|---|
Určení: | Růst svalů |
Druh: | Koncentrát |
Zdroj bílkovin: | Kasein |
Obsah bílkovin: | 80 % bílkovin |
Balení: | 1000 g |
Forma: | Sypké |
Příchuť: | Bez příchuti |
Be the first who will post an article to this item!