Kyselina Citronová Jemná VALKNUT

Code: VAL030-500 VAL030-1KG VAL030-2KG Choose variant
2 ratings
Brand: Valknut
299 Kč 589 Kč from 159 Kč - –16 % –23 % up to –23 %
Kyselina citronova jemna konzervant ochucovadlo 500g
299 Kč 589 Kč from 159 Kč - –16 % –23 % up to –23 % 159 Kč 249 Kč 449 Kč from 159 Kč 141,96 Kč excl. VAT 222,32 Kč excl. VAT 400,89 Kč excl. VAT from 141,96 Kč excl. VAT
Skladem Skladem Skladem Choose variant
Obsah balení
Chosen variant is not available. Reset selected parameters.
  • Regulátor kyselosti, antioxidant.
  • Neobsahuje GMO.
  • Odstraňuje skvrny a nečistoty.
  • Brání růstu bakterií, kvasinek a plísní.
  • Rozpouští vodní kámen.
  • Odstraňuje nepříjemné pachy.

Detailed information

Product detailed description

Kyselina citronová anhydrát - jemná

Krystalický prášek bílé barvy silně kyselé chuti. Přírodní konzervační látka k ochucení ovoce, džemů, zeleniny, nápojů a sirupů, ale i všestranný ekologický pomocník do každé domácnosti. Bezpečně odstraňuje nečistoty, bakterie, plísně a zápach.

Kyselina citrónová a její využití

  • Spolehlivě nahradí spoustu drahých chemických čistících prostředků.
    (Spolu s jedlou sodou si snadno poradí i s ucpaným sifonem. Spolehlivý a levný čistič oken, který rozpouští špínu, mastnotu i kapky od deště. Stačí smíchat s vodou.)
  • Poradí si s odstraněním nečistot či pachů
    (Při praní provoní i opravdu propocené prádlo.)
  • Zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní.
  • Používá se jako stabilizátor a ochucovadlo při výrobě domácích marmelád a sirupů, kde brání růstu bakterií, kvasinek a plísní.
  • V tucích a olejích působí jako antioxidant a zabraňuje žluknutí a nežádoucí změně barvy.

#ShowMore#

Složení:

  • 100% kyselina citronová anhydrát

Možné využití:

Spolehlivě nahradí spoustu drahých chemických čistících prostředků. Poradí si s odstraněním nečistot či pachů a zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní.

  • V tucích a olejích působí jako antioxidant a zabraňuje žluknutí a nežádoucí změně barvy.
  • Na podporu želírovacího procesu při výrobě džemů, marmelád a želé.
  • Na dochucení nápojů, ovocných salátů, kompotů a slátových zálivek.
  • K čištění pračky: Nasypte 250 g přípravku do prázdného bubnu, použijte cyklus praní na 50-60 °C.
  • Odstranění skvrn z oblečení: Namáčejte prádlo 1 h v roztoku 10 g kyseliny citronové na 1 litr vody.
  • Při úklidu: Použijte 2 čajové lžičky na 500 ml vody.
  • Čištění rychlovarné konvice: Naplňte konvici vodou a přidejte 1 lžíci kyseliny citronové, nechte projít varem.
  • Čištění myčky: Nasypte 250 g přípravku do prázdné myčky a spusťte.
  • Nasypte 250 g přípravku do prázdné myčky a spusťte.
Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1300 kj
Energetická hodnota 300 kcal
Tuky 0 g
Z toho nasycené mast.kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
Z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0 g
Vláknina 0 g
Sůl 0,3 mg

Další zajímavosti o Kyselině citronové

  • Kyselina citronová je slabá trikarboxylová kyselina nacházející se v citrusových plodech.
  • Je přírodní konzervační látkou a používá se jako dochucovací prostředek jídel, nealkoholických a alkoholických nápojů.
  • V biochemii je důležitým meziproduktem v citrátovém cyklu.
  • Kyselina citronová se nachází v různých druzích ovoce a zeleniny, největší výskyt (největší koncentrace) je v citronech a limetkách, kde může dosáhnout až 8 % hmotnosti sušiny
  • Objev kyseliny citronové je připisován perskému alchymistovi z 8. století Džábiru Ibn Hajjánovi.[1]

Upozornění:

Způsobuje vážné podráždění očí, zabraňte styku s očima, kůží nebo oděvem. Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku. První pomoc při zasažení očí: Vypláchnout otevřené oči minimálně 10 minut a poradit se s lékařem.

Skladování:

Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.

Zdroje
[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_citronov%C3%A1

 

 

Additional parameters

Category: Sladidla a ochucovadla
Balení: 500 g, 1000 g, 2000 g
Forma: Sypké

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: