Konzervant Kyselina jablečná VALKNUT v prášku

Code: VAL057-500 VAL057-1KG Choose variant
1 rating
Brand: Valknut
169 Kč 329 Kč from 169 Kč –23 % –30 % up to –30 %
513 konzervant kyselina jablecna 1000g
169 Kč 329 Kč from 169 Kč –23 % –30 % up to –30 % 129 Kč 229 Kč from 129 Kč 115,18 Kč excl. VAT 204,46 Kč excl. VAT from 115,18 Kč excl. VAT
Skladem Skladem Choose variant
Obsah balení
Chosen variant is not available. Reset selected parameters.
  • Pro potravinářské použití.
  • Konzervant.
  • Regulátor kyselosti.
  • Ochucující látka.
  • Neobsahuje GMO.

Detailed information

Product detailed description

Kyselina jablečná

Kyselina jablečná je velice blízká kyselině citrónové, vitamínu C, který se přirozeně nachází v řadě potravin včetně zelených jablek. Nachází se v ovoci a nezralých hroznech (s vyzráváním se její obsah snižuje.) Kyselina hydroxybutantiová, kyselina DL-jablečná je oznáčována jako E296.

Kde se přirozeně vyskytuje:

  •  V ovoci, např. v meruňkách, ostružinách, borůvkách, třešních, hroznech, broskvích, hruškách a švestkách.
  •  Nachází se také v některých citrusových plodech.

Kyselina jablečná a její využití:

  • Může být velice trpká a hořká a je mnoho let využívána na dochucení v řadě sladkostí.
    (Její kyselé chuti se využívá v cukrovinkách a kyselých bonbónech.)
  • V potravinách se používá směs D a L kyseliny jablečné.
  • Používá se dále jako regulátor kyselosti v nápojích a instantních směsích. Je ideální pro přípravu džusů, nealkoholických nápojů, moštů, vín a marmelád. Díky své kompatibilitě se všemi druhy příchutí vylepšuje chuťové vlastnosti.
  • V ČR je používání této látky povoleno ve všech potravinách vyjímajíc dětské výživy.

#ShowMore# 

Složení:

  • Kyselina jablečná ( Kyselina hydroxybutantiová, kyselina DL-jablečná)
  • Jemné granule téměř bílé barvy, bez zápachu.

Možné využití:

Pro potravinářské použití.

  • Do vína pro zvýšení kyselosti a intenzity chutě.
    (Používá se v kombinaci s kyselinou vinnou.)
  • V potravinách má všestranné využití.
    (nápoje, mošty, džusy, marmelády, cukroví, bonbony, ...).
  • Je stabilní a dobře rozpustná ve vodě.
  • Vhodnost použití a dávkování tohoto přípravku musí být odzkoušena výrobcem finálního produktu.
  • Kyselina jablečná se v potravinách používá jako ochucovací činidlo, které dodává jídlu lehce kyselou chuť.

Alergeny:

  •  Neobsahuje
Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1300kj
Energetická hodnota 300 kcal
Tuky 0 g
Z toho nasycené mast.kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
Z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0 g
Vláknina 0 g
Sůl 20 mg

Upozornění:

Způsobuje vážné podráždění očí, zabraňte styku s očima, kůží nebo oděvem. Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku. První pomoc při zasažení očí: Vypláchnout otevřené oči minimálně 10 minut a poradit se s lékařem.

Skladování:

Na tmavém, suchém a chladném místě mimo dosah dětí. Pro další použití balení důkladně uzavřete. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.

Additional parameters

Category: Sladidla a ochucovadla
Balení: 500 g, 1000 g

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: