Fazole MUNGO VALKNUT 1000 g
Code: VAL071Related products
Product detailed description
Fazole MUNGO
Fazole Mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jsou nejmenším druhem fazolí. Mají olivově zelenou barvu a chutí připomínají zelený hrášek. Důležitá složka pokrmů mnoha asijských kuchyní. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku. Díky vysokému obsahu bílkovin jsou oblíbené ve vegetariánské kuchyni. Obsahují draslík, fosfor, hořčík, železo i zinek.
Benefity Fazolí MUNGO
Přirozený obsah těchto prvků:
- Draslík
(Podporuje fungování oběhového systému.) - Fosfor
(Pomáhá udržovat zdravé kosti a zuby.) - Hořčík
(Pomáhá snižovat únavu a pomáhá při správném fungování svalů a nervového systému.) - Železo
(Pomáhá při správné produkci červených krvinek a hemoglobinu.) - Zinek
(Podporuje zdravé vlasy, nehty, pokožku.)
#ShowMore#
Možné využití:
- Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní. Mungo solte až po uvaření, jinak vám ve vodě ztvrdnou.
- Salát z fazolí Mungo: Uvařené a vychladlé mungo fazole skvěle chutnají s čerstvou zeleninou.
- Můžete je také smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí.
- Naklíčené fazole pro přímou konzumaci můžete přidávat do salátů, polévek a různých asijských pokrmů.
- Do dna 2l pet láhve vytvořte asi 12 drobných otvorů, kterými bude odtékat voda. Odstraňte víčko a do lahve dejte velkou hrst dobře propláchnutých fazolí. Minimálně 3x za den propláchněte, aby se udržela dostatečná vlhkost. Asi po 4 až 5 dnech se vám lahev zaplní klíčky, které mají chuť hrášku.
Složení:
- Sušené fazole Mungo.
Alergeny:
- Může obsahovat stopy lepku.
Nutriční hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1453 kj |
Energetická hodnota | 342 kcal |
Tuky | 1,2 g |
Z toho nasycené mast.kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 57 g |
Z toho cukry | 1,2 g |
Bílkoviny | 23 g |
Sůl | 0,03 g |
Další zajímavosti o Fazolích MUNGO
- Fazole mungo je luštěnina.
- Malé asi 5 mm olivově zelené nebo červené fazole připomínají chutí zelený hrášek.
- Obsahují vápník, hořčík, železoa, kyselinu listovou, bílkoviny, draslík a vlákninu.
- Mungo fazole je obecné pojmenování semene rostliny s názvem vigna zlatá.
- Vigna zlatá je jednoletá teplomilná rostlina patří do čeledi bobovité (Fabaceae), pochází patrně z Indie, tam se také nejvíce pěstuje.
- Fazole mungo je možné pěstovat i v našich podmínkách.
- Rostlinám vyhovuje dobře propustná půda spíše chudší na živiny.
- Pro pěstování jsou vhodnější fóliovníky nebo alespoň zakrývání netkanou textilií.
- Při výsevech na venkovní záhon bez ochrany sice rostlina lusky vytvoří, ale kvůli vyššímu výnos je nutná delší vegetační doba, kterou mají rostliny u nás jen v nejteplejších oblastech.
- Konzumují se vařené nebo syrové, naklíčené. [1]
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C v suchém prostředí bez přímého slunečního svitu. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
Zdroje
[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Mungo_fazole
Additional parameters
Category: | Rýže a luštěniny |
---|---|
Balení: | 1000 g |
Be the first who will post an article to this item!