Collagen Vepřový Hydrolyzovaný protein VALKNUT 500 g v prášku
Code: VAL036Related products
Product detailed description
Collagen Hydrolyzovaný vepřový protein
100% přírodní proteinový produkt získaný enzymatickou hydrolýzou kolagenu z vepřového masa. Jemný prášek, světlé barvy s charakteristickou jemnou chutí.
Jedná se o vysoce koncentrovaný zdroj živočišných proteinů. Obsahuje aminokyseliny, které jsou důležité pro novotvorbu a regeneraci pojivových tkání. Typické pro tento zdroj proteinů je dobrá využitelnost a jedinečné zastoupení esenciálních i neesenciálních aminokyselin, vysoká koncentrace proteinů, velmi nízký obsah sacharidů a tuků.
Benefity
- Kolagen se výborně vstřebává.
- V hydrolyzované podobě je mnohem účinnější než v přírodní (nativní) formě.
- Kolagen podporuje využití vápníku a fosforu, je nutný k zabudování vápníku do kosti.
- Je dobře stravitelný.
- Po kolagenu se rychleji zotavují a rostou vlasy i nehty, mizí bílé skvrny na nehtech, které indikují jeho nedostatek.
- Spolu s vitaminem C (kyselina L-askorbová) kolagen prokazatelně posiluje kosti a chrupavky.(doporučeno 250 mg)
#ShowMore#
Využití vepřového proteinu
- Neodmyslitelná součást kloubních přípravků.
- Je vhodný i v období nízko kalorických, redukčních diet.
- Vyhledávají ho hlavně sportovci a fyzicky aktivní lidi, jejichž pohybový aparát je pravidelným tréninkem o něco více zatěžován.
Kolagen je důležitý pro
Kosti
- Kosterní soustava je tvořena z velké části z kolagenu.
- Kosti se během života mění a vyvíjí.
- Dostatek kvalitního kolagenu je nutný k růstu kostní tkáně a ve druhé fázi pro zabudování vápníku do kostí.
- Kost je tvořena především kolagenem, na který se později vážou minerály.
- Kolagen udržuje pevnost kosti a pružnost chrupavky i vaziva, aby byly odolné vůči zátěži.
Svaly
- Jsou z velké části tvořeny kolagenem.
- V lidském těle je cca 30 % bílkovin kolagenních.
- Aminokyseliny obsažené v kolagenních bílkovinách přispívají k regeneraci a růstu svalů.
- Mikrotrhlinky v kolagenních pouzdrech svalů vznikají při dlouhodobé zátěži.
(Což vnímáme jako únavu a bolest.)
Kůži
Kolagen je nejčastěji spojován s kůží.
- Zodpovídá za její pevnost.
- Kolagen vitalizuje kůži a pokožku.
- Je vhodný k jejímu hojení po úrazu.
- Ztráta kolagenu znamená ztrátu pevnosti kůže.
(Vrásky)
Složení:
- Hydrolyzovaný vepřový Collagen
Doporučené dávkování:
- 2krát denně 1 čajovou lžičku rozmíchejte v dostatečném množství vody nebo ovocného nápojem.
- Můžete přidávat do omáček a jiných teplých pokrmů, ale hlavně ho využijete ve svých oblíbených nápojích jako džus, čaj nebo smoothie.
- Doporučujeme ho užívat společně s vitaminem C.
Vitamin C podporuje přirozenou tvorbu kolagenu v těle pro zdravé kosti, chrupavky, kůži, zuby, dásně a krevní cévy.
Nutriční hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1547 kj |
Energetická hodnota | 364 kcal |
Tuky | <0,05 g |
Z toho nasycené mast.kyseliny | 0 g |
Sacharidy | <0,5 g |
Z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | cca 91 g |
Vláknina | 0 g |
Sůl | <300 mg |
Další zajímavosti o Kolagenu
- Kolagen je základní stavební bílkovina mezibuněčných prostor pojivových tkání, v nichž se uplatňuje jako výplň, opěrný materiál nebo tělní tekutina.
- Je produkován především vazivovými buňkami (fibroblasty = fibrocyty), buňkami chrupavky (chondroblasty = chondrocyty), buňkami kostí (osteoblasty = osteocyty), ale i epitelovými buňkami.
- V současnosti je známo nejméně 27 rozdílných typů kolagenů - nejdůležitější jsou kolageny typu I, II, III, IV, a V, které nejčastěji vytvářejí vlákna nebo sítě.
- Nejrozšířenější je typ I, představuje 90 % kolagenu v organismech, je přítomen v pokožce, šlachách, kostech a zubech.
- Typ II se vyskytuje v chrupavkách.
- Typ III je kolagen embryonálního vývoje, později je nahrazen typem I.
- Typ IV se vyskytuje v bazální membráně epitelů vnitřních orgánů i pokožky.
- Kolagen typu V je charakteristický pro stěnu krevních cév.
- Molekula kolagenu je tvořena hlavně aminokyselinami glycinem, prolinem a jejich hydroxy-formami.
- Změny kolagenu v důsledku chorob či stárnutí postihují klouby, cévy, kůži aj.
- Kolagen se používá k výrobě želatiny, klihu, jako materiál pro výrobu chirurgických vláken, na úpravu cévních protéz a na "střívka" uzenin. Své využití našel také v plastické chirurgii, orgánovém inženýrství a v kosmetice.
- Jako doplněk stravy se používají pro kloubní výživu především produkty vyrobené z kolagenu typu II z chrupavek. [1]
Upozornění:
Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doporučujeme se vždy poradit s ošetřujícím lékařem.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.
Zdroje
[1] Bezpečnost potravin - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92366.aspx
Additional parameters
Category: | Kloubní výživa |
---|---|
Druh: | Hydrolyzát |
Zdroj bílkovin: | Vepřový |
Obsah bílkovin: | 100 % bílkovin |
Balení: | 500 g |
Forma: | Sypké |
Speciální diety: | Bez laktózy, Bez lepku |
Be the first who will post an article to this item!