L-Glutamin FCC VALKNUT 300 g v prášku s příchutí

Artikelnummer: VAL199-VIS VAL199-RYB Variante wählen
3 bewertungen
Marke: Valknut
369 Kč 329,46 Kč ohne MwSt.
Skladem Skladem Variante wählen
Příchuť
Obsah balení
Chosen variant is not available. Reset selected parameters.
  • 100% fermentovaný.
  • Nejoblíbenější aminokyselina.
  • Podílí se na tvorbě bílkovin při proteinové syntéze.
  • Výrazně zlepšuje regeneraci svalových vláken.
  • Perfektní pro všechny sporty.
  • Přispívá k tvorbě bílkovin a tzv. aminosacharidů.
  • Bez barviv, aromat a stabilizátorů.
  • Vhodný pro vegany a vegetariány.

 

Detaillierte Informationen

Detaillierte Produktbeschreibung

L-Glutamin FCC

100% přírodní L-Glutamin. Zdroj aminokyseliny L-Glutaminu v práškové formě, která je vyrobená fermentací ve vysoké kvalitě. Glutamin představuje až 60 % ze všech aminokyselin v lidském těle. Nejvíce se vyskytuje v kosterním svalstvu a plní důležitou funkci ve svalech.
Je jednou z nejkoncentrovanějších aminokyselin v těle, která se podílí na syntéze bílkovin a glukózy a zvyšuje podíl aminokyselin ve svalové tkáni.

L-Glutamin a jeho výhody

  • Kromě své úlohy jako součást proteinů má důležitou úlohu také při detoxikaci amoniaku a udržování dusíkové rovnováhy v organismu. [1]
  • Skládá se z 19% dusíku, což z něj činí primární transportér dusíku do našich svalových buněk.
  • Přispívá k tvorbě bílkovin.
    (Bílkoviny přispívají k růstu a udržení svalové hmoty.)
  • Přispívá k tvorbě tzv. aminosacharidů, což jsou látky běžně obsažené v glykolipidech a glykoproteinech.
    (Podporují tvorbu glutationu, což je tripeptid s antioxidačními účinky.)

#ShowMore#

L-Glutamin je vhodný pro

  • aktivní sportovce a fyzicky aktivní jedince.
    (Při náročném cvičení a stresových situacích hladina L-Glutaminu klesá.)

Pokud trénujete opravdu těžce a intenzivně, neměli byste se suplementací glutaminu otálet.

Proč L-Glutamin užívat

  • Zajišťuje pozitivní dusíkovou bilanci.
  • Hraje klíčovou roli při syntéze proteinů.
  • Minimalizuje rozpad svalů a zlepšuje metabolismus bílkovin.
  • Glutamin má antikatabolické účinky.
    (To ocení zejména lidé, kteří redukují hmotnost.)
  • Při nedostatečném množství glutaminu ve svalových buňkách se zpomaluje celková regenerace organismu a snižuje imunita.
    Po vyčerpání svalového glykogenu, což může trvat cca hodinu od zahájení tréninku, se aminokyseliny v těle spotřebovávají v následujícím pořadí: Glutamin, Valin, Leucin a Isoleucin.
    (Samozřejmě záleží na intenzitě tréninku.)

Zdroje Glutaminu

Jako aminokyselina je glutamin součástí potravin bohatých na bílkoviny. Nachází se:

  • v mase,
  • mléčných výrobcích,
  • vejcích,
  • luštěninách,
  • bílé rýži či tofu.

Složení:

  • 100 % fermentovaná aminokyselina L-Glutamin (2-amino-4-karbamoyl-butanová kyselina)
  • Přidatné látky: sladidlo: sukralóza, regulátor kyselosti: kyselina jablečná, kyselina citronová, přírodní barvivo: extratk z červené řepy

Doporučené dávkování:

  • 2krát denně 8 g směsi (1 odměrka)rozmíchejte v 200-250 ml studené vody nebo ovocného nápoje.
  • Ideální je denní dávku rozdělit minimálně do dvou porcí. Nejlépe 15-30 min. před tréninkem a cca 30 minut po tréninku současně s proteinem.
  • V netréninkové dny ideálně hned ráno po probuzení a večer před spaním.
  • Ve vodě nebo v proteinovém nápoji se rozpouští bez problémů.
  • Denní dávka se může pohybovat v rozmezí 5-20 g, závisí na vaší hmotnosti.
    (V případě silových sportů (kulturistů) může být tato dávka i vyšší.)
  • !!Dávka nad 40 g může způsobovat nahromadění amoniaku v těle a střevní potíže.

Úloha Glutaminu v organismu

  • Glutamin je neesenciální aminokyselina, která je syntetizovaná z kyseliny glutamové enzymem glutaminsyntetázou.
  • Při degradaci aminokyselin ve svalech procházejí tyto aminokyseliny nejprve procesem zvaným transaminace, kdy je odstraněna α-aminoskupina a amoniak je přenesen na α-ketoglutarát za vzniku L-glutamátu a L-glutaminu.
  • Glutamin se krví dostává do střeva, kde je přeměněn na alanin, a do ledvin, kde se amoniak uvolňuje a je vyloučen.
  • Tvorba glutaminu je také hlavním procesem, kterým se odstraňuje amoniak z tkáně mozku - při zvýšené hladině amoniaku dojde k vyčerpání glutamátu a kvůli jeho syntéze k poklesu koncentrace α-ketoglutarátu, který je složkou Krebsova cyklu - důsledkem je pokles syntézy ATP, nedostatek energie v nervové buňce a neurologické příznaky, které otravu amoniakem doprovázejí.

Upozornění:

Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doporučujeme se vždy poradit s ošetřujícím lékařem.

Skladování:

Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.

Zdroje
[1] Wikipedie  https://cs.wikipedia.org/wiki/Glutamin

Zusätzliche Parameter

Kategorie: Aminokyseliny
Určení: Růst svalů, Při hubnutí, Po tréninku, Na noc, Ráno
Obsah bílkovin: 100 % bílkovin
Forma: Sypké
Příchuť: Černý rybíz, Višeň
Speciální diety: Bez laktózy, Bez lepku, Vegan

Seien Sie der Erste, der einen Beitrag über diesen Artikel schreibt.

Dieses Feld nicht ausfüllen: