Blog, Strana 13

Krav maga je boj zblízka

Tento systém obrany je v současné době považovaný za celosvětově nejefektivnější systém sebeobrany. Nasvědčuje tomu fakt, že právě tuto obranu používají při své práci také armády a policejní jednotky.

  • způsobit protivínkovi co nejvíce škod za krátkou dobu
  • využít veškerých prostředků k získání výhody
  • přejít z obrany do útoku v co nejkratším čase
Proč byste měli zařazovat sacharidy do svého jídelníčku?

Jednoduše proto, že tělu prospívají. Tvoří důležitou součást celkového denního příjmu živin a jsou základním zdrojem energie. A to nejen pro mozek, ale také pro většinu buněk v těle. V poslední době se sacharidy v jídelníčku skloňují velice často. Zejména pokud jde o jejich snižování. Platí, že omezit sacharidy ve stravě je pro tělo prospěšné, nebo se jedná o pouhý tahák nutričních specialistů?

Hořčík znamená klid na těle i na duši

Hořčík neboli magnesium je jeden z nejdůležitějších minerálů v těle, protože se podílí na neuvěřitelném počtu reakcí v organismu. Pokud ho máte nedostatek, cítíte se často ve stresu, zkroušení a nespokojení. Najděte svoji ztracenou rovnováhu a objevte přínosy hořčíku.

Proč je důležité dodržovat denní příjem bílkovin?

Jistě už víte, že k tomu, abyste zhubli nebo si vybudovali postavu snů, potřebujete splnit určitý poměr makroživin. Ze všech stran se skloňuje především dostatečný příjem bílkovin. Bez nich to prostě nejde. Víte ale, z čeho bílkoviny můžete čerpat? A jakou roli vlastně hrají proteinové doplňky ve výživě sportovců?

Strongman, silový trojboj a powerlifting

Síla. To je společný jmenovatel pro silový trojboj, powerlifting a strogman. Každá disciplína má však svá specifická pravidla a jsou mezi nimi drobné rozdíly.

Už název napovídá, že siláci v trojboji bojují ve třech různých disciplínách. Silovému trojboji také říkáme powerlifting. Tento sport se podobá vzpírání. Jde totiž zvednout osu ve třech disciplínách. Na každou disciplínu má silák tři pokusy. Sportovec, který se zabývá silovému trojboji se nazývá lifter nebo powerlifter. Soutěžící soutěží ve své váhové kategorii. Nejprve se soutěží v dřepu, pak v nechpressu a nakonec v mrtvém tahu.

Nařízení komise Evropské unie o zdravotních tvrzeních

Svoboda slova byla vždy nějakým způsobem omezena. Dnes tomu není jinak. Například my jakožto firma prodávající doplňky stravy musíme dbát na to, jaké informace svým zákazníkům podáváme a redukovat texty. Nařizuje to Evropská unie. Nařízení má chrání vás - spotřebitele. Je to však skutečně tak?

Co se skrývá pod známou zkratkou MMA?

MMA je zkratka anglických slov Mix Martial Arts a v překladu to znamená smíšená bojová umění. Mix různých stylů bojových umění je sice známý již od starověku, ale za základ novodobých MMA je považovaný až rok 1993.

Jde o fyzicky jeden z nejnáročnějších sportů vůbec. Bojovníci v MMA musí rozvíjet všechny složky fyzické i psychické kondice. Zápasníci se připravují na boj ve stoje, na zemi, ale také na zápas. Důležitou součástí tréninku je také mentální průprava. Zápasníci tedy kromě sportu musí rozvíjet svoji psychickou kondici a motivaci. Zápasí se s využitím prvků boxu, thajského boxu, judo nebo wrestlingu a grapplingu.